Jalkahoitopalvelut

Jalkojenhoito on tärkeä osa kokonaisvaltaista hyvinvointia ja terveyden ylläpitoa. Huolellinen jalkojenhoito auttaa pitämään jalat terveinä, ehkäisee erilaisia jalkavaivoja ja edistää hyvää verenkiertoa. Se on erityisen tärkeää henkilöille, jotka kärsivät diabeteksesta, verenkierto-ongelmista tai muista jalkaan liittyvistä sairauksista.

Jalkojenhoidon perusperiaatteet sisältävät useita tärkeitä toimenpiteitä. Säännöllinen pesu ja kuivaus ovat avainasemassa. Jalat tulisi pestä päivittäin lämpimällä vedellä ja miedolla saippualla. Kuivaamisen yhteydessä on tärkeää kiinnittää erityistä huomiota varpaiden väleihin, sillä kosteus voi johtaa sieni-infektioihin. Pehmeä pyyhe tai paperipyyhe sopii hyvin kuivaamiseen.

Kynsien leikkaaminen on myös tärkeä osa jalkojenhoitoa. Kynnet tulisi leikata suoriksi välttäen liian lyhyeksi leikkaamista tai kulmikkaaksi muotoilemista. Liian lyhyeksi leikatut kynnet voivat aiheuttaa kivuliaita sisäänkasvaneita kynsiä. Jos et ole varma oikeasta kynsienleikkuutekniikasta, on suositeltavaa kääntyä ammattilaisen, kuten kosmetologin tai jalkahoitajan puoleen.

Ihon kosteutus on toinen tärkeä osa jalkojenhoitoa. Kosteuttavaa voidetta tai jalkavoidetta tulisi käyttää säännöllisesti, erityisesti kuivan ihon hoidossa. Voiteen levittäminen jalkapohjiin ja kantapäihin auttaa pitämään ihon pehmeänä ja ehkäisee halkeilua. Kosteuttavia voiteita on erilaisia, joten kannattaa valita omaan ihotyyppiin sopiva tuote.

Lisäksi, jalkojen tarkastelu ja huolenpito on tärkeää. On suositeltavaa tarkkailla jalkojen kuntoa säännöllisesti ja kiinnittää huomiota mahdollisiin muutoksiin. Haavaumat, rakkulat, ihottumat tai punoitukset voivat olla merkkejä ongelmista, ja niihin tulee reagoida välittömästi. Jos huomaat jotain epätavallista, kannattaa ottaa yhteyttä terveydenhuollon ammattilaiseen, joka osaa arvioida tilanteen ja tarvittaessa ohjata lääkäriin.

Käytämme vain laadukkaita ja turvallisia tuotteita kuten Peclavus ja Iloiset varpaat,  jotta voit huoletta nauttia hoidosta. Tarjoamme myös mahdollisuuden lisäpalveluihin, kuten lakkaamiseen tai vaativampaan jalkojen huoltoon.

Anna jalkojesi levätä ja hemmottele niitä kosmetologimme Main käsittelyssä.

Mikäli sinulla on erityistarpeita jaloissasi tai jokin mikä aiheuttaa vaivaa, ilmoitathan niistä ennen hoitoon tulemista jotta voimme palvella sinua tehokkaasti ja turvallisesti.

Perus jalkahoito

Perus jalkahoidossa kylvetämme jalat, kynnet leikataan sekä varpaiden kynsinauhat siistitään poraa käyttäen. Poistetaan kovettumia ja tehdään verenkiertoa edistävä jalkahieronta. 

Hoitoon varataan aikaa noin tunti.

Lisäpalveluina tarjoamme jalkakuorinnan, kosteuttavan naamion, kynsien lakkauksen ja vaativille jaloille ongelmakohtien käsittelyn kuten känsien poistoa.

Mikäli epäilet että sinulla on syyliä tai jalkasientä, ilmoitathan niistä ennen hoitoosi tulemista jotta voimme palvella sinua turvallisesti ja tehokkaasti.

Känsä

Känsä on ihon paksuuntuma, joka syntyy hankauksen tai paineen seurauksena, yleensä jalkoihin. Känsä syntyy usein jalan virheasennon tai huonosti istuvien kenkien seurauksena. Känsä voidaan poistattaa jalkahoidon yhteydessä joko veistä tai poraa käyttäen. Känsän ulkonäkö on tarkkarajainen ja sileäpintainen, ja se saattaa aiheuttaa kipua kasvaessaan sisäänpäin. Känsän ja syylän erottaa toisistaan ihon pohjasta. Kovettuma on ihon luonnollinen paksunnos, joka ei ole vaarallinen eikä vaadi hoitoa, mutta jos kovettuma on kellertävä, laajalle levinnyt tai joustamaton, sitä pitää hoitaa lääkärissä.

Syylä

Syylä on ihon virusperäinen pinnallinen kasvain, joka aiheutuu ihmisen papilloomaviruksesta (HPV). Syylä ilmenee yleensä pieninä, kohollaan olevina kasvaimina, jotka voivat olla sileitä tai rosoisia. Syylät ovat yleensä kivuttomia, mutta ne voivat aiheuttaa epämukavuutta, erityisesti jalkapohjassa jossa ne ovat alttiina hankaukselle tai paineelle.

Syylät leviävät helposti kosketuksen kautta, ja niitä esiintyy yleisimmin käsissä ja jaloissa. Syylät voivat myös esiintyä sukupuolielinten alueella, ja nämä syylät ovat erityisen tärkeitä hoitaa, koska ne voivat olla merkki HPV-tartunnasta, joka voi johtaa vakavampiin terveysongelmiin.

Syylän hoito riippuu sen sijainnista ja koosta. Pienet, ei-haitalliset syylät voivat hävitä itsestään ilman hoitoa, mutta useimmat syylät vaativat jonkinlaista hoitoa poistamiseksi. Hoitovaihtoehtoihin kuuluvat mm. jäädyttäminen nestemäisellä typellä, kirurginen poisto, kemiallinen hoito, laserhoito tai sähköhoito. On tärkeää ottaa yhteyttä lääkäriin, jos epäilet syylää tai jos se aiheuttaa sinulle epämukavuutta.

Mikäli epäilet että sinulla on syyliä tai jalkasientä, ilmoitathan niistä ennen hoitoosi tulemista jotta voimme palvella sinua turvallisesti ja tehokkaasti.

Varpaiden geelilakkaus/
kestolakkaus

Geeli/kestolakkaus varpaankynsille tarjoaa kestävän ja pitkäkestoisen vaihtoehdon perinteiselle kynsienlakkaukselle. Kestolakkaus säilyttää kauniin ulkonäkönsä useita viikkoja ilman lohkeilua tai kulumista.

Varpaiden kestolakkausprosessi koostuu useista vaiheista. Ensiksi, kynnet valmistellaan huolellisesti puhdistamalla ja muotoilemalla ne halutun muodon mukaan. Kynsinauhat siistitään ja työnnetään taaksepäin, jotta lakkakerros voidaan levittää tasaisesti.

Seuraavaksi kynnet pohjustetaan, jotta kestolakka tarttuu hyvin kynnen pintaan. Pohjustusaine suojaa myös kynsiä värjäytymiseltä. Sen jälkeen levitetään kestolakka useissa kerroksissa, joista jokainen kovetetaan UV- tai LED-valolla nopeaa kuivumista varten.

Kestolakkaus varpaankynsille tarjoaa pitkäkestoisuutta ja helppoutta kynsien kauneuden ylläpitoon. Se kestää yleensä 2-4 viikkoa riippuen kynsien kasvuvauhdista ja päivittäisestä käytöstä. Kestolakkaus on suositeltava vaihtoehto henkilöille, jotka haluavat pitää varpaankynnet siistinä pidemmän aikaa ilman säännöllistä lakan poistoa ja uudelleenlakkausta.

Kokonaisuudessaan varpaiden kestolakkauksen avulla voit saada upean ulkonäön varpaankynsiisi pitkäksi aikaa.

Ilmoita, kun saatavilla. Anna sähköpostiosoitteesi ja saat ilmoituksen, kun tuotetta on varastossa.